Udgifterne til en begravelse – og dem du ikke ser

Dødsfald medføre stor sorg. Det er en hård tid, hvor mange ikke får sagt ordenligt farvel, fordi det hele er uoverskueligt. Man kan ikke se hoved og hale i det hele, fordi det går så stærkt. 

Mest af alt kan folk ikke finde rundt i udgifterne og det administrative arbejde. Det løser vi i dag.

Du skal forvente at dine penge bliver delt op i tre lejre. Den første udgift er bedemanden. Han skal have penge til kiste eller urne. Ud over det koster kørsel også. Hvis I ønsker kan i også tilføje ting som dødsannonce. Til selve begravelser er kategorien ”andre udgifter”. Her skal i betale for blomster, gravsten og måske en sammenkomst efter begravelsen. Sidst men ikke mindst er udgifterne til det offentlige. Egentlig er det ikke en udgift, du skal betale, men det er stadig til at føle på, nemlig arveafgiften, kremering og kirkegårdsudgifter. Hvor meget det løber op i er relativt. Det afhænger af hvori landet du bor. Nogle kirkegårde er dyrere og mere eftertragtede end andre.

Hvem betaler

I de fleste tilfælde betaler afdøde. Personen har et bo, der vil dække udgifterne – men ikke altid. Hvis boet ikke dækker, vil personen, der bestiller begravelsen hæfte for udgifterne.

Mange familier vil have godt af at stå sammen både økonomisk og socialt. I bliver nødt til at aftale nogle møder, hvor i alle møder op, for hvis i efterlader det hele op til 1 person, vil det være for hårdt.

Døden bør man ikke komme over alene. Man skal stå sammen, være der for hinanden, snakke om det, man nu har brug for og bare hjælpe til

 

Tilskud

Hvis afdøde er medlem af Sygeforsikringen Danmark kan man få tilskud. Ikke alle kan få det, da det afhænger af ens pakke. I bliver nødt til at ringe ind, hvis i vil finde ud af mulighederne for tilskud.

I kan få op til 1.400 kr. i tilskud.

Hvis afdøde har tegnet nogle forsikringer, kan I måske også få tilskud herfra. De vil kunne dække et betragteligt beløb.

Slutteligt kan i søge hjælp hos kommunen. De tilbyder også økonomisk hjælp til begravelser. Det højeste beløb man kan få herfra er 10.550 kr. (pr. 2016)

 

Den økonomiske hånd fra afdøde

Nogle af afdødes aktiver vil gå til personer, han eller hun har begunstiget. Disse aktiver kan være:

  • Pensionsopsparing
  • Efterlevelseshjælp
  • Forsikringer

Disse penge går unden om boet og mange får dem direkte overført til sin NemKonto.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *